The Sum of No Evil
Kaipa se on niin että kun ihminen tulee tiettyyn ikään elämä, kuolema ja kaikki se mitä noiden asioiden väliin mahtuu tulee mietteisiin. Mikä pitää elämää yllä? Mitä kuolemassa tapahtuu? Onko rakkaus tärkeintä? Mikä on ja mikä ei? Ruotsalainen The Flower Kings on nyt kyselyiässä. Ihmiselon perusjutut ja -kysymykset on pitänyt esittää musiikin keinoin.

 

 

Yhtye julkaisi alkuvuonna kahden CD:n kokoelman helpoimpia kappaleitaan. The Road Back Home oli mukavaa ja helppoa kuunneltavaa. The Sum Of No Evil on hieman haastavampi teos, muttei onneksi mikään The Paradox Hotel. Ja tämä ei ole tupla.

 

 

Laulu ja melodiat yleensäkin ovat jotenkin alakuloisia ja hartaita. Harmoniat ja soitto toimivat tietenkin erinomaisesti. Kappaleet kasvavat ja rönsyilevät totuttuun The Flower Kings -tapaan. Perusteemoihin palataan riittävän usein. Tosin näin kappaleisiin kertyy mittaa yllättävän helposti ja paljon.

 

 

The Sum Of No Evil ei tarjoile varsinaisesti mitään uutta, saati esittele mitenkään kehittynyttä tai muuttunutta bändiä. Bändin maneerit, niin hyvät kuin huonotkin, ovat kaikki mukana. Levynä tämä on kuitenkin yksi The Flower Kingin helpoimmin lähestyttävistä. Se on vaivatonta, ihan nautittavaa ja silti taidolla esitettyä progea. Tällä levyllä on hyvä koukuttaa kavereita progen pyörteisiin.

 

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit