The Road Back Home
The Flower Kings ja varsinkin kitaristinsa Roine Stolt tunnetaan ahkeruudestaan. Yhtyeen levyt tuppaavat olemaan tuplakiekkoja ja niiden välissä bändin jäsenet ehtivät julkaisemaan myös soolojaan. Hassua kyllä, musiikki on ollut pääsääntöisesti määrästään huolimatta ihan hyvää tai jopa keskivertoa parempaa. Tällä hetkellä bändi on valmistelemassa seuraavaa studiolevyään. Välipalaksi tarjoillaan jonkinlainen kesä-cocktail yhtyeen vanhoista tekemisistä.

 

Tälle The Road Back Home – tuplalle Roine on valinnut mielestään parhaat ja eniten rokkaavat - lyhyimmät ja melodisimmat – The Flower Kings – hitit. Kaikki kappaleet on miksattu ja tuotettu uudelleen. Se on tehnyt hyvää kokoelman kokonaissoundia ajatellen. Ero vanhojen ja tuoreempien kipaleiden soundimaailmojen välillä kun olisi muuten melkoinen. Osaan kappaleista yhtyeen nykyiset jäsenet ovat soittaneet joitain osuuksia uusiksi. Sekin on tehnyt lopputulokselle vain hyvää. Levy kuulostaa hyvinkin sellaiselta, että tästä saattaa muodostua The Flower Kings suosikkini.

 

Mitä sitten on tarjolla? 27 kappaletta jaettuna kahdelle levylle. Kestoa ensimmäisellä levyllä on 77:49 minuuttia ja jälkimmäisellä 75:59. Mukana on yksi uusi raita. Little Deceiver jäi yli vuoden 2001 The Rainmaker-levyltä. Lisänä on vielä The Flower Kingsien tulkinta Genesiksen Selling England by the Pound -levyn klassikosta Cinema Show’sta.  Aika lailla vastinetta rahalle. Tämän bändin pitäisi tehdä enemmän näitä välitöitä tai pelkästään huippuhyviin kappaleisiin perustuvia vähän lyhyempiä pääjulkaisuja.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit