Instant Delivery
Ruotsalaisen progeryhmän The Flower Kingsin edellisestä tupla live-DVD:stä on aikaa jo kolme vuotta. (arvio siis vuodelta 2006) Tuona aikana yhtye on ehtinyt julkaista vaikka kuinka monta studiolevyä ja onpa bändin musiikillinen johtaja ja kitaristi Roine Stolt ehtinyt tekaista kahden levyn mittaisen soolokiekonkin.

 

Vuoden 2003 Meet The Flower Kings -DVD oli toteutettu enemmän tai vähemmän studio-olosuhteissa. Tosin sillä kuultu ja nähty materiaalikin oli vaativampaa kuin tällä uutukaisella. Instant DeLIVEry on kuvattu Hollannissa, pienessä Tilburgin kaupungissa. Siellä on musiikkitalo nimeltä 013, joka on progeyhtyeille suorastaan Mekka. Paikan akustiikka on loistava. Kaikki haluavat sinne soittamaan ja monet kuvaavat DVD:nsä juuri siellä. Paikan viistosti ylöspäin nouseva lattia mahdollistaa kaikille hyvän ja esteettömän katsomopaikan. Myös kameroiden sijoittelu on tuolla helppoa. Ei ole siis ihme, että tämä DVD sisältää erittäin hyvää kuvaa. Myös leikkaus toimii oivallisesti. Keikkafiilis välittyy katselijan kotivastaanottimeen.

 

Instant DeLIVEry sisältää kokonaisen konsertin sellaisenaan, ilman mitään leikkaamisia. Yhtye suoriutuu tehtävästään vallan kelvollisesti. Vanha kaarti, Stolt, laulava kitaristi Hans Fröberg, kosketinsoittaja Tomas Bodin, basisti Jonas Reingold yhdessä uuden rumpalin Marcus Liliequistin kanssa soittaa hienosti yhteen vaikeimmissakin kappaleissa kuten Last Minute On Earth ja Stardust We Are. Yllättäen melko heikolta Adam & Eve -levyltä napattu Love Supreme on ensimmäisen DVD:n parasta antia. Jotenkin yhtyeen viimeisimmän studiolevyn Paradox Hotelin rennompi meno on tarttunut vanhempiinkin kappaleisiin. The Flower Kings ei kuulostaa enää läheskään niin kylmältä suorittamiselta kuin vielä kolme vuotta sitten. Onko se nyt sitten vähemmän proge? Ei, se on vain oppinut säveltämään tiiviimpiä kappaleita ja esittämään niitä vähemmän kliinisesti. Nämä tyypit ovat siis kehittyneet. Sitähän se progressiivisuus on.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit