Meet The Flower Kings
Luulin arvioineeni tämän jo vuonna 2003 ilmestyneen DVD:n jo aikoja sitten, mutta aina luulo ei ole tiedon väärti. Onneksi tämän paketin materiaali on sen verran mielenkiintoista, että proge-innostuksen taas koettuani, palasin katselemaan ja nauttimaan The Flower Kingsin esityksestä. The Flower Kingsiä en juuri levyltä kotona kuuntele, mutta tämä DVD on poikkeus.

 

Mistään varsinaisesta konsertista tällä DVD:llä ei ole kyse. Bändi vuokrasi teatterin jossa se kuvasi soittoaan kunnes hyvää materiaalia oli riittävästi tupla-DVD:n julkaisemiseksi. En tiedä kuinka kauan bändi soittoaan hieroi ja hioi, mutta koska esimerkiksi ensimmäinen kappale The Truth Will Set You Free on 31:20 pitkä, ei moneen ottoon ollut varmastikaan aikaa. Täytyy muistaa, että muut kappaleet eivät ole kuin kymmenen minuuttia lyhyempiä. Jaksaako moisia mammutteja kuunnella? Ihme kyllä jaksaa. Studio-levyillä ehkä hieman tunkkaiset kappaleet tai musiikkiteokset ovat saaneet huomattavasti raikkautta livenä esitettyinä. Ehkä mielenkiintoa lisää se, kun näkee miten kaikki on tehty.

 

DVD:llä bonuksena tai lisämateriaalina on kotivideomatskua bändin eri kiertueilta. Euroopassa on kierrelty ja Etelä-Amerikassa ainakin Rio De Janeiron on tullut tutuksi. Ihan hauskahan se on kertaalleen katsella bändin sekoiluja ja kuunnella haastatteluja. Sekoilevat muuten ruotsiksi. Jos bändi kertoo hyviä vitsejä DVD:llä, ne menevät minulta ohi. DVD:llä vuorottelevat live-kappaleet ja kotivideot, joten ehkä tuokin auttaa vähän pitkien teosten jaksamisessa. Toki jos livet haluaa katsella kerralla sekin onnistuu. Onhan tämä vähän fanituote, mutta kovalle diggarille varmasti rahan arvoinen hankinta.


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit