Blue For You
Innostuttuani 80-luvun alussa raskaaseen rokkiin, Status Quo kuulosti liian kevyeltä, simppeliä ja puhtoiselta. Tutustuminen bändiin jäi tuolloin äänitettyihin 24 kokoelmabiisiin. Vasta kesällä 2012 latasin koneeseeni heidän albumikokonaisuuksia. 

Blue For You oli bändin menestysputken huipentuma. Listaykköseksi on toki kohonnut taiteellisesti paljon parempia levyjä, mutta kyllä tämä on ihan hyvä rock-albumi. Se noudattelee paljolti aiempaa menestyskaavaa ja boogie sujuu varsin mallikkaasti. Albumilta irrotettiin kaksi singleä, joista edellisen albumin sessioissa hiukan keskeneräiseksi jäänyt Rain on yllättävä valinta sillä se on yksi levyn raskaimmista biiteistä. Tästä huolimatta se jatkoi bändin Top-10 sarjaa nousten listan seitsemänneksi. Levyn päättävä Mystery Song editoitiin single-julkaisua varten. Aiempia hittejä lähempänä ollut Rolling Home on oma suosikkini levyltä ja erityisesti Bob Youngin soittama huuliharppu tuo oman sävynsä. Toinen levyllä vieraileva muusikko on Andy Bown, jonka kapakkapianoa muistuttava soitto tuo bändin soundiin lisää rokettirollia.

Universal remasteroi 2000-luvun alussa Status Quon kataloogin ja Blue For You sai bonuksiksi esimerkiksi cover-singlen The Wild Side Of Life, sekä sen että Rain-singlen b-puolet.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit