Live!




Live! on niitä harvoja Quo-levyjä joita kuuntelin nuoruudessani 80-luvulla. Lainasin sen kerran kaveriltani ja seuraavan viikonlopun rokkaava ja kestoltaan yksi aikakauden pisimmistä livelevyistä soi kotonani toistuvasti. Kesti kuitenkin 30 vuotta ennen kuin ostin levyn itselleni kun kansiltaan erilainen, mutta musiikilliselta sisällöltään Eurooppa-levyn kanssa yhtenäinen US-painos laajensi Quo-kokoelmaani.

Amazonissa on myynnissä 159 Status Quo -levyä, joista valtaosa on erilaisia halpoja kokoelmia. Live! korvaa näistä useimmat sillä se sisältää suurimman osan bändin parhaista biiseistä olematta kumminkaan live-muotoon puettu hittikokoelma. Ei mikään ihme että alkuperäisen bändin 2014 comebackin settilista otettiin kutakuinkin kokonaan tältä levyltä.

Universal remasteroi 2000-luvun alussa Quo-levyt. Valitettavasti Live! ei saanut mitään lisämateriaalia, mutta 2005 sen biisijärjestys muutettiin alkuperäisen keikan mukaiseksi. Bändin comebackin kunniaksi 2014 levyyn lisättiin muita aikakauden Quo-äänityksiä, mutta ei mitään Glasgowin materiaalia.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit