Priest...Live!
Defenders Of The Faith oli aikanaan kovinta Judas Priestiä. Sen jälkeen ilmestynyt Turbo ei ollut ihan yhtä hyvä. Sen videot tulivat kuitenkin, ajan tapaan, televisiosta tutuiksi. Diggailin bändiä kovasti. Kesällä 1986 tuli Uuteen Suomeen mainos, että Judas Priest esiintyy Helsingin jäähallissa 29.10. lämppärinään Warlock. Ai että! Doro oli ihana. En saanut vanhemmiltani lupaa lähteä keikalle. Kyllä harmitti.

Pikakelaus seuraavan vuoden toukokuuhun. Priest...Live! ilmestyi 28. päivänä maailmalla, Suomessa ehkä vasta perjantaina. Joka tapauksessa se oli nuorelle miehelle iso ja tärkeä tapahtuma. Tuohon aikaan levyjen ilmestyminen oli erityisen hienoa. Menin Raitalan radiosta hakemaan sinne tilaamaani kaksoisälpeen. Pikainen vilkaisu kappalelistaan lupaili hyvää. Vain 80-luvun biisejä! Nopea Freewheel Burning oli mukana. On The Sentinel myöskin kova, ja ne muut. Turbon kappaleet kuulostivat nyt paremmilta. Hieman kliinisestä soundistaan huolimatta olihan tuo tupla herkku. Ei haitannut vaikka vinyylin puolta piti vaihtaa vähän väliä. Pitihän se äänittää kasetille ja kavereille kanssa.

Priest...Live! pitää sisällään melkein kaiken mitä Judas Priest tuolla kiertueellaan soitti. Vain pari setin loppupuolella kuultua 70-luvun klassikkoa on jätetty pois. Vertailu yhtyeen vanhempaan live-levyyn on siis mahdotonta. Uudelleen masteroidulla CD:llä on bonus-kappaleena mukana vuoden 1978 Killing Machine -levyn Hell Bent For Leather. Sitä ei ole Unleashed In The Eastilla. Pienistä vioistaan huolimatta Priest...Live! oli yksi nuoruuteni tärkeimmistä live-levyistä. Kova se on vieläkin!

Tero Honkasalo

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit