Buch And The Snakestretchers
Roy Buchananilla kesti peräti kolmetoista vuotta ensilevytyksestä ensimmäisen oman LP:n valmistumiseen. Hän ei todellakaan ollut mikään nopeasti nouseva tähti, mutta kun hänestä tehtiin tämän levyn aikoihin televisio-ohjelma, hän nousi välittömästi useiden musiikkialan tähtien arvostamaksi kitaristiksi. Mies oli aloittanut Polydorin kanssa yhteistyön jo vuonna 1969, mutta pitkäksi venynyt levynteko päättyi vuoden 1970 lopussa yhtiön jätettyä julkaisematta suunnitellun esikoislevyn. Vaikka yhtiö kiinnitti hänet pian uudestaan, Roy julkaisi tämän lokakuussa 1971 äänitetyn livelevyn ennen omaa nimeään kantavan levyn äänityksiä. 

Royn bändin toinen kitaristi Chuck Tilley laulaa osan levyn biiseistä. Näistä Neil Young -cover Down By The River ja Royn Since You Been Gone ovat mielestäni levyn kirkkaimmat helmet. Levyn avausraita Sweet Dreams avaa myös Polydorin seuraavana vuonna julkaiseman kitaristin "ensimmäisen" levyn. 

Tämä yhdellä mikrofonilla bändin edessä äänitetty levy antaa toki aavistuksen siitä millainen keikkasoundi Roylla tuolloin oli, ja millaista musiikkia hän soitti. Levyn soundi ja tuotanto on kumminkin niin vaatimaton, että suosittelen skippaamaan tämän julkaisun ja jättämään siihen tutustuminen vain kitaristin die-hard faneille. Alkuperäinen omakustannelevy laitettiin pikkukuvan kangaspussiin. Valitettavasti 35-minuuttista levyä ei ole koskaan laajennettu vaikka Roy äänitti useamman keikkansa, joista hän valitsi nämä kuusi kappaletta. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit