Prophet: The Unreleased First Polydor Album
Roy Buchanan oli toiminut vuosia toisten artistien oikeana kätenä kun hän vihdoin vuonna 1969 sai levytyssopimuksen Polydorille. Kitaristin kollega ja ystävä Charlie Daniels oli siirtynyt yhtiön palvelukseen ja hän kasasi levyllä soittavat muusikot ja sävelsi sen biisit. Levyä äänitettiin Nashvillessa vuoden aikana useassa osassa koska 3-kymppinen neljän lapsen kitaristi-isä ei halunut olla pitkään poissa kotoa. Ehkä levy-yhtiö näki tässä asiassa sitoutumisen puutetta, tai se pettyi siihen että Roy saapui studioon kuin sessiokitaristi ilman suurta intoa tai kotona tehtyjä uusia biisejä. Joka tapauksessa suunniteltu levy ei koskaan päätynyt kauppihin vaan joulukuussa 1970 Polydor heitti kitaristin ulos yhtiöstä. Pian tämän jälkeen vuonna 1971 se kiinnitti Roy takaisin talliinsa hänestä tehdyn Rolling Stone -lehden kirjoituksen johdosta ja tekeillä olevan TV-dokumentin nostettua kitaristin profiilia.

En ole paneutunut tähän levyyn kovinkaan paljon. Muutaman kuuntelukerran jälkeen voin sanoa ettei sen julkaisu olisi maailmaa muuttanut, mutta toisaalta vinyyliä tuhlattiin vuonna 1970 paljon huonompaankin musiikiin.

Tälle levylle on laitettu julkaisematta jääneen albumin lisäksi niitä maaliskuussa 1971 demoasteelle jääneitä äänityksiä, jotka saivat Polydorin ottamaan miehen takaisin. Osa näistä päätyi myöhemmin Royn kolmelle ensimmäiselle Polydor-levylle.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit