Trash Talkin'
Albert Collins'in ensimmäinen LP ei ole mielestä mikään erikoinen albumi, mutta suuren vakuutusyhtiön omistama Imperial uskoi artistiinsa ja Collins oli yhtiössä siihen saakka kun sen toiminta ajettiin alas vuonna 1971. Vuosina 1969-1970 julkaistua kolmea albumia ei taatusti ajateltu trilogiaksi, mutta itse tutustuin niihin keväällä 2012 samanaikaisesti kun hankin paljon kitaristin myöhempää tuotantoa. 

Albert Collins oli muuttanut Californiaan vuonna 1968, jolloin yksi alueen suurimmista bändeistä oli psykedeelistä bluesia soittava Canned Head. Collins saa kiittää levytyssopimuksestaan Headin laulaja Bob Hitea sillä hän suositteli kitaristia bändinsä levy-yhtiön Liberty Recordsin tytäryhtiölle. Trash Talkin' sisältää edeltäjänsä tavoin monenlaista musiikkia, mutta ehkä juuri sen verran enemmän bluesia, että se tuntuu itsestäni ykkösalbumia kiinnostavammalta. Mukana on paljon instrumanetaaleja, joista useat ovat minulle liian soul ja torvisoittokunta on niissä ajoittain viemässä päähuomiota Collinsin ja kosketinsoittajan James Hooker Brown'in sielukkaasta jamittelusta. Onneksi levyllä on kumminkin riittävän paljon maestron upeaa kitarointia.

Myynnissä on CD, jolle on saatu mahdutettua Albert Collinsin kaksi ensimmäistä Imperial-levyä (pikkukuva), mutta edullisin tapa hankkia tämä levy on ostaa kahden CD:n kokoelma The Complete Imperial Recordings. Se sisältää nimensä mukaisesti kaikki kolme kyseiselle yhtiölle äänitettyä albumia. Kokoelmalla on oikaistu Talking Slim Bluesin oikeaksi nimeksi Thinks That I Used To Do ja sen oikeaksi tekijäksi Eddie Jones

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit