Cold Snap
Kun Albert Collins nousi heinäkuussa 1985 Philadelphin JFK Stadiumille yhdessä George Thorogoodin kanssa, hän oli yksi harvoista blues-artisteista ympäri maailmaa televisioidussa Live Aid -tapahtumassa. Myöhemmin samana vuonna hän kävi pokkaamassa yhdessä Robert Crayn ja Johnny Copelandin kanssa Grammyn vuonna 1985 julkaistusta blues-levystä Showdown! Ehkä yhteistyö kahden muun blues-muusikon kanssa vaikutti siihen, että Cold Snap on selkeä paluu sinisiin säveliin. Funk ja soul, jotka ovat läsnä lähes jokaisella Collinsin levyllä ovat tällä levyllä taustalla vaikka esimerkiksi basisti Johnny B. Gaydenin sointi on hyvin funkahtava.

Pidän bluesista ja sitä Albert tällä levyllä soittaa. Alligator Records julkaisi Albertilta kahdeksan vuoden aikana yhtä monta albumia (mukaanlukien Showdown) ja tämä albumi kuuluu minusta niistä siihen parempaan puoliskoon. Voin suositella sitä kaikille kitarabluesin ystävälle. Erityisesti kappale I'm Not Drunk on ehdoton helmi, ellei musiikillisesti niin ainakin sanoitukseltaan. 

Ostin syksyllä 2013 berliiniläisestä divarista alkuperäisen ja hyväkuntoisen US-painoksen. Muutaman omistamani CD:n jälkeen se oli ensimmäinen oma Collins LP.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit