Albert Collins With The Barrelhouse Live
Hollantilainen Folk, jazz ja blues julkaisuun erikoistunut Munich-yhtiö äänitti Albert Collins'in keikan Alkmaarissa, Hollannissa joulukuun 28. vuonna 1978 eli lähes heti Albert Collins'in onnistuneen paluulevyn Ice Pickin'in ilmestyttyä. Kiertueella ei ollut mukava Albertin omaa bändiä vaan hän esiintyi (kuten levykannet kertovat) hollantilaisen Barrelhousen kanssa. Albertin mukana Euroopan kiertueella oli kuitenkin amerikkalainen Tony Vos, jonka sielukas saksofoni värittää esimerkiksi Albertin vuoden 1972 albumin biisiä I Have Got A Mind To Travel. 

Jos Ice Pickin' oli Collins'in aiempia albumeja steriilimmin tuotettu, tämä levy on pienen klubin kiihkeässä illassa heitetty särmikäs keikkadokumentti. Albert on kovassa iskussa alkaen miehen ensihitistä Frosty. Neljän biisin jälkeen Albert jättää lavan taustabändilleen, jonka naissolisti Tineke Schoemacher kuulostaa toki hyvältä, mutta en silti ymmärrä levy-yhtiön ratkaisua laittaa levylle ilman Albertia soitettua musiikkia.

YouTubesta löytyy videokuvaa samalta 1978 Albert Collins'in ja Barrelhousen kiertueelta. Biisi Conversation With Collins aukeaa vasta TV-keikan myötä ja sen jälkeen kuunneltuna tämä esitys on täyttä timanttia. Vinyylijulkaisun päättää toinen Albertin vaimon biisi, Keep Your Business Straight, mutta Munich lisäsi 1986 julkaistulle CD:lle harvoin Collinsin setissä olleen vanhan Guitar Slimin helmen, Things I Used To Do. Freddie Kingin sielukas tulkinta yhdestä bluesin historian hienoimmista biiseistä levyllä Larger Than Life oli itselleni entuudestaan tuttu cover. Albertin tulkinta ei ehkä ole yhtä teatraalinen, mutta tehoa siinäkin on. Pidemmän kestonsa johdosta itse kuuntelen tätä keikkaa yleensä tiedostomuodossa vaikka hyllystäni löytyy myös sen alkuperäinen vinyylijulkaisu. 

With The Barrelhouse Live on lähtökohtiaan parempi. Maailmalla tuntematon "taustayhtye" Barrelhouse on laadukas bändi ja Albert Collins vuosimallia 1978 on parasta mahdollista kuplivaan tunnelmaan. Vinyylilevyn mustassa kannessa hiuksiaan heiluttava keikalla ollut naiskatsoja on vaihtunut CD:llä tyylikkääseen kuvaan Albertista. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit