The Iceman At Mount Fuji (DVD & CD)
Albert Collins esiintyi Japanissa Mountain Fuji Jazz Festivaleilla elokuun loppussa 1992. Paikalla ollut tokiolainen Nippon Televion kuvasi kaksi hänen saman päivän esiintymistä. Todennäköisesti DVD:n biisilista ei ole autenttinen tai sitten siltä puuttuu ennen Icemania soitettu biisi. En ole nähnyt harvinaista ja todennäköisesti vain Amerikassa julkaistua DVD:tä mutta vuosien etsimisen jälkeen sain käsiini todennäköisesti kanadaan lisensoidun CD:n. Sen perusteella Albert Collins kuulostaa normaaliin tapaansa elinvoimaiselta ja hänen bändi on hyvässä vireessä. 

Oma ehdoton suosikkini levyltä on hidas blues Lights Are Out But Nobody's Home, joka on yksi neljästä biisistä, jotka Collins esitti sekä päivällä että illalla. Kahden esityksen seteissä oli kahdeksan eri biisiä ja ne kaikki on myös laitettu CD:lle. Tämän lisäksi Icemanista on sekä (todennäköisesti päiväkeikan) lyhyt versio että illan pitkä jamiesitys. Yli 76 minuutin mittainen levy sisältää myös molempien keikkojen versiot hienosta bluesista Same Old Thing. 

Bändissä soittaa aamupäivällä bassoa huippuluokan jazz-mies James Genus kun illalla paikalla nähdään Johnny Winterin bändissä soittanut Johnny B. Gayden.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit