The Dollar Done Fell
Iso kirja taisi puhua jostakin seitsemän vuoden sykleistä laihoine ja lihavine aikoineen. Buddy Guy oli syksyllä 1979 ollut julkaisematta uutta musiikkia peräti seitsemään vuoteen. Sitten hän nopeassa tahdissa solmi peräti kaksi levytyssopimusta sillä hän alkoi työskennellä sekä ranskalaisen Didier Tricardin Isabel Recordsin että englantilaisen John Stedmanin JSP Recordsin kanssa. Näistä jälkimmäinen yhteistyö kesti pidempään ja poiki kolme julkaisua, joista The Dollar Done Fell on ensimmäinen. 

The Dollar Done Fell on äänitetty Buddy tuolloin omistamalla Checkerboard Lounge -klubilla. Levy on vuosien saatossa julkaistu useaan eri otteeseen. Vuodelta 2007 oleva Live At The Checkerboard Lounge: Chicago 1979 poikkeaa selvästi alkuperäisestä vinyylistä. Nimittäin uudesta painoksesta puuttuu kappale Trouble With My Woman. Sitä vastoin keikan onnistuneimmasta biisistä Tell Me What's Inside Of You on mukana toinen, alkuperäiselläkin julkaisulla ollutta versiota lyhyempi otto. Keikkoja äänitettiin siis useampia joten ehkä saamme kuulla tulevaisuudessa lisää vuoden 1979 Buddyä. 

Lainasin itselleni tämän levyn kirjastosta kuunnellakseni sen muutamaan otteeseen ennen ostopäätöstä. Vaikka levy ei ole mikään kauan kadoksissa ollut helmi, hankin itselleni hyväkuntoisen vinyylin. Klubi on taatusti oikea paikka kuunnella bluesia, mutta kotituolissa istuessani itselläni oli silti vaikea innostua kännisen yleisön, erityisesti erään naisen jatkuvasta huutelusta ja mölinästä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit