Slippin' In
Buddy Guyn kaksi edellistä Silvertone Records'in albumia sisälsivät nimekkäitä vieraita ja kitara- ja lauluduettoja. Tälle levylle ei ole haettu moista markkinoinnin veturia vaan Slippin' In luottaa täysin maestron kykyyn tehdä hyvä blues-levy. Toki tämänkin levyn onnistumiseen vaikuttaa onnistuneet muusikkovalinnat. Mukana ovat esimerkiksi Stevie Ray Vaughanin Double Troublen Tommy Shannon ja Chris Layton sekä erinomaisesti itselleen tilaa saava pianistilegenda Johnnie Johnson. 

Olen ymmärtänyt että levylle valikoitui paljon sellaista Buddyn aiemmin julkaisematonta materiaalia, jotka olivat olleet pitkään hänen keikkasetissä. Valitettavasti miehen 80- ja 90-luvun alun keikkoja ei ole juuri julkaistu. Voisin olettaa esimerkiksi Lowell Fulsonin Love Her With A Feelingin olleen yksi näistä sillä Guy irrottelee sen soolossa tavalla joka kielii biisin totaalista opiskelua. Levyltä uupuu ne kaikista tutuimmat bluesklassikot ja hyvä niin. Mies palaa tällä levyllä comeback-albumin tyyliin. Kokonaisuudessaan Slippin' In on pitkän uran tehneet muusikon uran kohokohtia. 

Nähtyäni divarissa levystä kohtuullisen harvinaisen (ja yllättävän kohtuuhintaisen) vinyyliversion nappasin sen mukaani tarkistamatta levyn laatua. Positiivinen yllätys paljastui kotona sillä virheetön vinyyli on itselleni selvästi kansia tärkeämi asia. 

Petri Myllylä /6.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit