Live: The Real Deal (DVD & CD)
The Real Deal on Buddy Guyn uran ties kuinka mones, mutta hänen uuden tulemisen ensimmäinen live oli 1990-luvun lopussa minun ensimmäinen Buddy Guy ostokseni. Olin ennen sen hankintaa lukenut Guy'n edellisten studiolevyjen positiiviset arviot, mutta silti minulla kesti viisi vuotta tutustua miehen musiikkiin. Muistan tylsistyneeni levyhyllyni hardrock ja heavy metal tarjontaan ja ostaneeni kerralla itselleni ison kasan blues- ja jazz-levyä. Myöhemmin niitä on tullut hankittua paljon lisää.

En ole kovinkaan innostunut The Real Dealin videojulkaisusta sillä se on koostettu "vanhaan tyyliin" sekoittaen live-esityksiä ja haastatteluita toisiinsa. Pahinta on se, että haastattelut on editoitu keskelle biisejä eikä aina niiden väliin. Valitettavasti 2006 julkaistu DVD on sisällöltään videojulkaisun kopio eikä sisällä mitään bonuksia. 

The Real Deal CD on kuin esittely bluesin historiaan. Mukana on useita genren klassikoita, Buddyn omia keikkabravuureja ja juuri sopivasti uutta ja vanhaa. Buddy coveroi jo 60-luvun lopulla ensimmäiselle soololevylleen B.B. Kingin Sweet Little Angelin. Biisin alkumuoto oli vuonna 1930 äänitetty Sweet Black Angel Blues, jonka Guy esittää tällä levyllä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit