Travelin'
Pidän todella paljon tästä maaliskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1960 äänitetystä levystä. Kyseessä oli Hookerin ensimmäinen kokonaisen albumin Vee-Jey'n sessio sillä yhtiön edellisenä vuonna julkaisema I'm John Lee Hooker oli kasattu enimmäkseen vuosien varrella julkaistuista sinkuista. Tässä sessioissa studiossa on toisena kitaristina William Bates ja rytmistä vastaavat basisti Sylvester Hickman ja rumpali Jimmy Turner.

Levyn avausraita No Shoes julkaistiin singlenä ja se nousi USA:n r&b-listalle sijalle 21. Levyllä on useita upeita kappaleita ja Hooker toimii pienen studiokokoonpanon kanssa yllättävän hyvin. Vaikka hänen omalaatuinen kitaran soitto ei ole levyn keskiössä, löytyy tältäkin levyltä pari tiukkaa kitarabluesia. Levyn lyhyt kesto voi harmittaa, mutta toisaalta tarina tulee kerrottua näinkin. Oma suosikkini on Solid Sender ja vanhan Hobo Bluesin muunnelma Dusty Road. A-puolen päättävä Whiskey & Women on sekin loistaraita, johon Hooker palasi vielä myöhemminkin.

Hookerin Vee-Jay'n keskeisimmät levyt remasteroitiin vuosituhannen vaiheessa jolloin CD:lle liitettiin neljä muutama kuukausi aiemmin äänitettyä biisiä. Itselläni oli hyllyssä levystä 2013 otettu venäläinen vinyyliprässäys  

Petri Myllylä / 09.07.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit