Jon Lord: Gemini Suite
Purple Record julkaisi vuonna 2008 Jon Lordin ensimmäisestä soololevystä neljä tuhannen kappaleen pahvikantista erikoispainosta, sekä luonnollisesti normaalin muovikoteloisen perus-CD:n. Vaikka tämä teos ei ole Lordin tunnetuin työ, se on yksi ns. pakollisista soolojulkaisuista. Se auttaa Deep Purpleen vakavasti suhtautuvaa kuulijaa ymmärtämään bändin musikillisia taustoja ja vaikutteita.

Petri Myllylä

 

Jon Lordin ensimmäinen soololevytys oli studioversio hänen BBC:n tilaamasta työstä. Deep Purple oli esittänyt Gemini Suiten vain kerran ja päätti siihen klassisen musiikin esittämisen bändinä. Koska Ritchie Blackmore ja Ian Gillan eivät halunneet olla missään tekemisissä klassistyylisten sävelteosten kanssa, kuullaan tällä studioversiolla kitaristina Albert Lee ja vokalisteina Yvonne Elliman ja Tony Ashton. Orkesterina toimi London Symphony Orchestra johtajanaan Malcolm Arnold.

Lord oli osin tyytymätön Purplen esittämään Gemini Suiteen (erityisesti omaan osuuteensa), joten hän kirjoitti teoksesta osan uudelleen. Hän tekikin hyvää työtä - kokonaan uusi osa Piano on todellinen helmi. Toisin kävi kuitenkin Albert Leen, Yvonne Ellimanin ja Tony Ashtonin esittämille osille, joista liveversioon verrattuna tuntuu puuttuvan jotain.

Gemini Suite oli Deep Purplen oman Purple Records -levymerkin ensimmäinen julkaisu (TPSA7501), mutta cd-version kanssa saatiin odotella pidempään. 1980-luvulla levy julkaistiin kahteen otteeseen (Line OLLP5317 ja Safari Records LONG10), mutta helposti saatava versio julkaistiin vasta vuonna 2008 (Purple Records PUR 354).

6/10

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit