The Big Soul of John Lee Hooker
John Lee Hooker äänitti vuoden 1961 alussa kolmannen Vee-Jay LP:n kunnes siirtyi "vapaaksi taiteilijaksi". Tuona aikana hän äänitti session Savoy-yhtiölle sekä mahdollisesti  Hän palasi kuitenkin vuoden lopulla Vee-Jay'lle äänittäen joulukuussa yhtiölle neljännen albuminsa Burnin'in. Se ei ollut edes ilmestynyt ennen kuin Hooker komennettiin uudelleen studioon. Tammikuussa 1962 äänitetty The Big Soul of John Lee Hooker julkaistiin kuitenkin vasta vuotta myöhemmin.

Big Soul on ilahduttavan erilainen Hooker-julkaisu. Löydettyäni divarista sen englantilaisen uusintapainoksen (vuodelta 1969) levy on soinnut kotonani suhteellisen useasti. Musiikkia on selvästi kuorrutettu jälkiäänityksillä ja vaikka albumissa on paikoin turhankin tuotettu iso soundi, sitä kuunnellessa ei voi tulla huonolle tuulelle. Musiikki on lämmintä ja rentoa, Andantes-yhtyeen naistaustalaulajat ja torvet tuovat siihen paikoin oman fiiliksensä. Joe Hunterin piano ja urut ovat välillä enemmän esillä kuin John Leen ja Larry Veederin kitarat. 

Mainitun LP:n lisäksi hyllyssäni on sen alkuperäinen amerikkalainen mono versio. Vinyylivanhus ei ehkä soi aivan virheettömästi mutta onnistuu kyllä siirtämään kuulijansa svengaavan 60-luvun alkuun aikaan ennen arvostelijan syntymää.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit