Bolan's Zip Gun
T. Rex julkaisi elokuussa 1974 vain Amerikan markkinoille tarkoitetun Light Of Love albumin. Se koostui kolmesta Euroopassa julkaistusta biisistä sekä keväällä 1974 Jenkeissä tehdyn hyvin sekavan ja huumehuuruisen äänitysesession tuloksena syntyneitä biisejä. Nämä kahdeksan biisiä olivat selvä hyppy amerikkalaiseen musaan ja niiden soul ja afrikkalainen rytmimusa oli tuolloin USA:n musiikkimaailman soundi. Tästä huolimatta albumi floppasi pahasti. 

Zip Gun on eurooppalainen versio mainitusta Light Of Lovesta. Helmikuussa 1975 julkaistu albumi sisältää kaikki kahdeksan  edellisenä vuonna julkaistua uutta raitaa. Niiden perään Bolan on tehnyt kolme uutta biisiä. Tai toki nekin voivat tulla edellisen kevään sessioista, mutta niiden tyyli on selvästi eurooppalaisempi ja teerexmäisempi. Heikon albumin päättävä Zip Gun Boogie on sen kappaleista minua eniten viehättävä.

Itselläni on tästä albumista 1994 tehty painos ja siinä on bonuksena kaksi sessioissa äänitettyä coveria. Näistä Otis Reddingin (pari päivää ennen kuolemaansa levyttämä hitti) Sitting On The Dock Of Bayn laulaa Bolanin puoliso Gloria Jones.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit