Thought Chamber
Thought Chamber on Arch Rival -kitaristi  Michael Harrisin projekti. Bassoa levyllä soittaa Derek Blakley. Rumpujen takaa löytyy Rob Stankiewicz ja norsunluita tapailee Bobby Williamson. Mielenkiintoiseksi tämän kokoonpanon tekee laulaja Ted Leonard, joka tunnetaan paremmin Enchantin ja nyttemmin myös Spock’s Beardin nokkahahmona. Lauluosuudet ovatkin levyllä erittäin hienoa antia. Yleensä en tämän tyylisestä kiekumisesta perusta, mutta tähän joka suunnalta ylitseampuvaan musiikkiin Ted on täydellinen laulaja.

 

Angular Perceptions alkaa kaiketi progemetallissa pakollisella introlla. Akustinen kitara särähtää ikävän diskanttisesti. Soundiensa puolesta levy on rutikuiva. Toisaalta näin jokaisen soittajan on todellakin pantava parastaan. Epäpuhtaus kuuluisi ja paljastuisi heti. Ja kyllähän nämä soittavatkin. Välillä voi tuntua että yhtye jämähtää liiaksi esittelemään sorminäppäryyttään. Varsinkin basistilla on virtaa enemmän kuin tarpeeksi. Joka väliin pitää soittaa jotakin. Mitäpä tuosta, se lienee taas vaan genren pakollisia paheita.

 

Pitkistä ja liian pitkistä soittopätkistä koostuvat teokset liimaa onneksi yhteen Leonardin laulu. A Legend's Avalon ja kepeämpi, hieman Led Zeppelinistä muistuttava Silent Shore ovat laulumelodioiltaan suorastaan tarttuvia. Niitä ei edes kertosäkeiden taustalle akustisella kitaralla rämpytetyt pätkät pilaa. Tämä levy on niin hyvä, ettei pikkuvioista jaksa rutista. Angular Perceptions on pitkästä aikaa erittäin mukaansa tempaava progemetallilevy. Sen jaksaa kuunnella helposti useammankin kerran. Ei tosin välttämättä samana päivänä.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit