Live In Sweden (video)
Kuunneltuani vuoden ajan intensiivisesti bluesia, ja siis paljon myös Albert King'in levyjä löysin kirjastosta tämän DVD-levyn. Vanhan televisio-ohjelman tyyliin biisien (seitsemän) väleissä kuullaan kitaristin haastatteluita. Olisin toivonut, että nämä olisi laitettu bonukseksi, mutta toki ne voi yhdellä sormen painalluksella myös hypätä yli. Ensimmäisellä katselukerralla kuuntelin ne toki sillä niistä sain paljon informaatiota kitaristin elämästä ja suhteesta musiikin tekemiseen. 

Albert King Band on tällä keikalla peräti kahdeksanmiehinen sillä rytmiryhmän lisäksi siinä on kakkoskitaristi, kosketinsoittaja ja kolmen miehen puhallinorkesteri. King antoi mielestäni paljon soolo-osuuksia bändin kakkoskitaristille joten keikka sisältää minunlaisille kitarafaneille paljon kuunneltavaa. Vaikka Albert oli vain 58-vuotias tämän keikan aikoihin, hän poistuu lavalta tauolle kesken keikkaa. Bändin jazz Summertime ei ole kovin innoittava, mutta toki antaa kaikille hetken sooloaikaa samalla kun bändin jäsenet esitellään syntymäpaikkoineen. 

TV-ohjelmaan on valittu enimmäkseen mukaan klassisen 60-luvun lopun biisejä (neljä), mutta mukana on myös pari 70-luvun keskivälin kappaletta. Koska Albert King'in keikkoja on julkaistu hyvin vähän kuvamuodossa joten jokainen niistä on fanille kuin taivaan lahja. Itselleni tämä keikka oli laajin ja kiinnostavin näkemistäni sillä muuten olen ollut YouTuben varassa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit