High Voltage
 

Spock's Beard taisi soittaa viime vuonna vain kolme keikkaa. Ensimmäinen niistä oli Ruotsin Sweden Rockissa ja toinen Englannin High Voltage -festareilla. Niukkaan keikkailuun syyllinen oli ilmeisesti solisti Nick D'Virgilio. Hän ei kiireiltään päässyt näillekään päivämäärille osallistumaan. Tuuraaja hänelle löytyi bändistä nimeltä Enchant. Laulajan nimi on Ted Leonard. Rumpujakkaralla hääri edelleen kiertuerumpali Jimmy Keegan. Perustajajäsenet Ryo, Dave ja Alan säilyttivät paikkansa.

 

Vuoden 2011 High Voltage -festivaalin progekattaus oli aika kova. Spock's Beardin perustajan Neal Morsen Transatlantic oli mukana ja koko festivaalin kruunasi Emerson, Lake ja Palmerin kautta aikojen viimeinen yhteinen esiintyminen. Ainakin jos Palmeria on uskominen. Spock's Beard -fanit jännittivät, ja ihan suotta, toteutuisiko pitkään odotettu reunion Nealin ja muun bändin kanssa vihdoinkin. Tähdet ja muut taivaan merkit olivat kohdillaan ja tietysti yhtyeen entinen solisti nousi lavalle esittämään pari kappaletta. Hän laulaa The Lightin lopun ja pääosin setin päättävän Junen. Nuo pätkät löytyvät Morsen Live In L.A. -DVD:ltä.

 

Valitettavasti tämä keikka ei kuulu Spock's Beardin parhaisiin. Vaikka Ted on hyvä solisti, on hän vielä vähän arka. Toisaalta Morsen ja D'Virgilion karismaattisiin ääniin tottunut, voi hieman nikotella Leonardin aavistuksen ohutta ulosantia kuunnellessaan. On The Perfect Day, New Emperor's Clothes ja Doorway ovat hyviä kappaleita, mutta eivät ehkä Spock's Beardin kiistattomia helmiä. Kun soittoaikaa oli tarjolla vain alle 50 minuuttia, setin olisi ehkä voinut rakentaa fiksummin. Nyt bändi jättää itsestään hieman epävarman kuvan.

 

Sittemmin Ted Leonard ja Jimmy Keegan on nimitetty Spock's Beardin virallisiksi jäseniksi. Uusi levy on tuloillaan syksyllä.

 

Tero Honkasalo

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit