American Axe - Live In 1974
Roy Buchanan äänitti loppuvuodesta 1974 keikkojaan saadakseen sopimuksensa Polydorin kanssa päättymään. Viides albumi ilmestyi seuraavan vuoden aikana ja sai nimekseen Live Stock. Seitsemän kappaleen ja runsaan 35 minuutin mittainen levy oli juuri sellainen pakkojulkaisu kuin mitä toiseen yhtiöön lähtevillä artisteilla on tapana julkaista ikään kuin läksijäislahjana vanhalle yhtiölleen. 

Lähes tunnin mittainen Live 1974 on äänitetty samoihin aikoihin kuin Live Stock. Elokuussa startanneessa, ja kolme vuotta yhdessä olleessa bändissä ei ollut vokalistia vaan bändin neljä soittajaa jakavat lauluosuudet Royn ottaessa tässä tehtävässä itselleen kapeimman siivun ja rumpali Ron Fosterin hoitaessa suurimman osan Hammond-urkuja soittaneen Malcom Lukensin ja basisti John Harrisonin laulaessa myös "oman" kappaleensa.

Ainakin osa levyn kappaleista on äänitetty Denverin Ebbets Fieldissä. Levyn soundi on hieman alkuperäistä liveä raa'empi, ja sen äänityksen laatu ei kestä vertailua Record Plantin kalustolla tehtyyn Live Stockiin, mutta musiikillisesti Live In 1974 pesee alkuperäisen liven. Tunnin kesto antaa paremman kuvan Royn keikasta ja itse olen kuunnellut tätä jälkijulkaisua selvästi Live Stockia enemmän. Tosin niistä kumpikaan ei ole löytänyt paikkaansa niin muutaman sadan levyn joukosta, joita kuuntelen uudestaan ja uudestaan. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit