Loading Zone
Levy-yhtiön tarkoitus on myydä levyjä ja tehdä rahaa. En tiedä kuinka paljon raha ohjasi Roy Buchanania, mutta taatusti hänkin nautti siitä että Atlantic Records satsasi tähän hänen toiseen ja keskimmäiseen studiolevyynsä yhtiölle. Studioon hankittiin todella nimekkäitä soittajia kuten fuusio-jazzin suurnimet basisti Stanly Clarke, joka myös toimii levyn tuottajana sekä rumpali Narada Michael Walden ja pianisti Jan Hammer. Stax-yhtiön hovibändin T. Booker & MG's kitaristi Steve Cropper ja Donald "Duck" Dunn olivat hekin soittaneet sadoilla blues/soul/funk -levyillä. 

Levyn biiseistä kolme kuuluu omiin Roy Buchanan suosikkeihini. Ensiksi Steve Cropperin ja muiden 1962 Bookerin bändissä olleiden muusikoiden tekemä Green Onions on hieno cover, jolla Roy ja Steve vaihtavat sooloja. Toinen itseäni miellyttävä biisi on edellisen tapaan instrumentaali. Royn kirjoittama Ramon's Blues ei ehkä ole maailman kaikkeuden kiinnostavin biisi, mutta sen kitarasoolot ovat herkkua Royn (ja Steve Cropperin) faneille. 

Levyn avaava The Heat of The Battle on loistava fuusiojazzia lähestyvä biisi, jossa riittää kuunneltavaa. Lähes yhtä tykitystä olevan biisin jatkuvien kitarasoolojen alta kuuluu Stanley Clarken virtuoosimaista bassottelua. Olisi kiva tietää biisin kitararaitojen määrä, mutta tuottaja Clarke on ladannut siihen niin paljon poweria, että sitä seuraava kaunis Hidden huiluineen menee ensikuuntelussa kokonaan ohi korvien. Valitettavasti neljä nimeltä mainitsematta jättämäni biisit ovat Hiddenin ohella aika keskinkertaista (vaikka toki pirun ammattitaitoisesti soitettua) musaa tehden tästäkin levystä sen verran epätasaisen että suosittelen lukijaa hankkimaan mieluiten kokoelmalevyn Guitar On Fire: The Atlantic Sessions. Siltä löytyy kolmen Atlantic-studiolevyn parhaat palat. Itse ostin Berliinissä syksyllä 2013 parilla eurolla albumin saksalaisen painoksen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit