Live In Japan
Japanin tekijäoikeuslainsäädäntö antoi vielä 70-luvulla bootleg-äänityksiä tehneille tahoille paljon Länsi-Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa laajemmat mahdollisuudet julkaista ja myydä omatekoisia livelevyjä. Japanilaisten levy-yhtiöiden haluna oli tietenkin taistella harmaalla alueella toimineita yhtiöitä vastaan julkaisemalla (yleensä nopeasti artistin kiertueen jälkeen) omia virallisia, ja luonnollisesti yleisöäänityksiä tasokkaampia levyjä. Usein nämä julkaisut julkaisiin vain sikäläisillä markkinoilla. Näin tapahtui myös Roy Buchananin loistavan levyn kanssa.

Albumi oli pitkään todella harvoijen herkkua kunnes saksalaiset julkaisivat sen CD:nä vuonna 2003. Valitettavasti kestoltaan normaalin kolmen vartin levyä ei ole lainkaan laajennettu. Näin se ei anna oikeaa kuvaa siitä musiikillisesta konaisuudesta mitä japanilaisyleisö sai tuolla kiertueella kokoa. Uusiseelantilainen yhtiö uusintajulkaisi sen 36 vuoden tauon jälkeen vinyylinä, mutta myös tämä hyllystäni löytyvä painos sisältää saman kuin arvoaan jatkuvasti nostava alkuperäinen japanilainen.

Live In Japanilla ei ole yhtäkään samaa kappaletta kuin muutama vuosi aiemmin julkaistulla Live Stuck'illa joten siinä mielessä Live In Japan tarjosi myös kalliin import-levyn ostajalle vastinetta koko rahalle.

Settiin kuului jokaisen Buchanan-keikan vakiokalustoon kuulunut The Messiah Will Come Again, joka sai edelleen odottaa live-julkaisuaan. Live Stockin biisit Further On Up The Road ja I'm Evil jäivät luonnollisesti pois, mutta olisin toivonut, että levystä olisi tullut tupla jolloin mukana olisivat varmasti olleet uuden levyn Green Onions, Cream-cover Sunshine of Your Love sekä pitkään Royn setissä olleet Neil Youngin Down By The River ja vanha Susie Q. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit