You're Not Alone
Roy Buchanan ei täysin onnistunut kahdella ensimmäisellä Atlantic-levyllään lunastamaan lupauksia, joita hänen Polydor-levyt olivat kilpailijan leirissä nostattaneet. Vuoden 1977 lopulla hän erotti managerinsa ja suurimman osan bändistään. Niinpä You're Not Alone äänitettiin levy-yhtiön omassa studiossa sinne palkattujen studiomuusikoiden kanssa.

Olen digannut eniten Roy Buchananin blues-biiseistä ja tämän levyn ensitahtien jälkeen minulle tuli pelko että jaksanko moista avaruusmusiikkia kuunnelle kokonaiset 35 minuuttia. Tällä albumilla Roy kuulostaa kovasti erilaiselta kun aiemmin tai koskaan tulevaisuudessa. Avaruusaiheista levyä voisi jopa kutsua teema-albumiksi kansikuvaansa myöten. 

Kun piano ja syntetisaattori aloittavat levyn eikä Roy esiinny aloitusraidalla lainkaan, tietää kyseessä olevan aiemmasta poikkeava albumi. Neil Youngin Down By The River kuului Royn suosikkeihin ja se oli mukana jo hänen ensimmäisellä levyllään. Tämän albumin versio eroaa livejulkaisun versiosta kuin yö päivästä. 

Hankittuani alkuperäisen amerikkalaisen vinyylin kokoelmiini keväällä 2014, aloin kuunnella You're Not Alonea aiempaa useammin. Huomasin muutamaa vuotta aiemmin ensikuuntelemani albumin itselleni sopivammaksi. Royn upeaa kitarointia tarjoava levy ei ehkä ole hänen tärkeimpien joukossa, mutta tarjoaa silti mukavan kuunteluelämyksen. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit