Getting Ready
Freddie King siirtyi vuonna 1970 Atlantic-yhtiöstä pienempään Shelteriin, jossa hänen uran eteen tehtiin rajusti töitä. Yhtiö palkkasi lokakuussa 1970 äänitetylle levylle huippusoittajia, joista osa oli ollut mukana 60-luvulle niillä Albert Kingin levyillä, jotka tekivät hänestä blues-rockin ensimmäisen mustan kitarasankarin. Samaa kaavaa käytettiin myös Freddien suhteen. Kitaristin pari edellistä levyä ovat paikoitellen erinomaisia, mutta tämä on niitä kaupallisempi ja musiikillisesti vielä kiinnostavampi.

Kuten kahdella edellisellä Atlantic-levyllään, jälleen kerran Freddie lämmittelee uudelleen omaa vanhaa King-aikakauden biisiä. Nyt vuorossa on I'm Tore Down. Kaikki levyn muut kappaleet ovat lainatavaraa tai Leon Russelin ja Don Nixin Freddielle tekemiä. Nix oli tuottanut tätä ennen Albert Kingin Lovejoy'n ja Russel BB Kingin Indianola Mississippi Seedsin joten ei ollut yllätys että myös Freddie saa kovassa nousussa olevan valkoisen pop-muusikko-tuottajan tuekseen.

Sequel Records julkaisi levystä vuonna 1990 CD:n, jossa oli mukana kaksi bonusta. Steve Windwoodin tekemä Spencer Davis Groupin ykkösbiisi Gimme Some Lovin' on selkeästi jäänyt kesken, mutta Percy Mayfieldin Please Send Me Someone To Love olisi voinut sopia levylle. Jostakin syystä remasteroidulle levylle ei ole laitettu kahta sessioissa äänitettyä Chicago-bluesia. Jimmy Rogers'in That's All Right olisi hienona akustisena palana hyvin sopinut levylle bonuksena, aivan kuten Muddy Waters'in äänittämä ja Willie Dixonin kirjoittama The Same Thing. Analogue Productions julkaisi levystä 2011 laadukkaan vinyylipainoksen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit