Larger Than Life
Polydor hätäili Freddie Kingin menestysalbumin Burglarin seuraajan kanssa. Eric Claptonin kanssa tehdyt kiertueet antoivat Freddielle hyvää nostetta ja miehen levy-yhtiö halusi heti perään uusi levy. Ahkeran kiertämisen johdosta aikaa ei näemmä ollut kokonaisen studiolevyyn sillä tällä albumilla on vain kolme uutta studioraitaa. Levyn avaava It's Better To Have (And Don't Need) on näistä ainoa, josta itse pidän. Nopeatempoinen biisi avaa albumin komeasti ja vaikka kaksi seuraavaa liveraitaa pitää kuulijan otteessaan viimeistään levyn keskimmäinen studioraita, ykköspuolen päättävä It's Your Move kertoo mistä on kyseessä. Edellisen kesän Burglar-sessioissa purkitettu biisi on täyttä keskinkertaisuutta. Sitä ilmentää ehkä kaikista parhaiten albumin kolmas studioraita Boogie Bump. Se on täyttä discoa ja aivan väärissä käsissä. 

Polydor äänitti huhtikuussa 1975 kolme Freddien keikkaa Austinin Armadillo Word Headquarters'issa ja näistä tälle levylle valittiin kuusi biisiä. Niistä yksikään ei ole edelliseltä studiolevyltä. Näistä viisi löytyy Polydorin 1997 julkaisemalta kokoelmalta Stayin' Home With The Blues. Tuon kokoelman parhaimistoa ovat kylläkin Freddien kuoleman jälkeen julkaistun 1934 - 1976 kokoelman livebiisit, jotka tulevat nekin 1974-75 kiertueelta. Yhtiö olisi voinut hyvin julkaista pelkän livelevyn, vaikka tuplan. Tällaisenaan Larger Than Life ei toimi. 

Bear Family julkaisi 2010 toisen Freddie-boxin nimeltä Texas Flyer. Sillä on paljon (tosin osa bootleg-laatuista) vuosien 1974-1975 keikkanauhoitteita. Näistä radiolle 1974 tehty äänitys ansaitsisi tulle julkaistuksi sillä se on kiinnostavampi kuin tämä levy konsanaan. On jokseenkin yllättävää, ettei Polydor ole itse innostunut julkaisemaan varastossa olevaa materiaalia sillä Larger Than Lifen viimeisin painos tulee lisenssijulkaisuja tekevältä BGO:lta. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit