Boy-Girl-Boy
Lula Reed oli ollut pitkään King-yhtiön artisti ja 60-luvun alussa hän oli Freddien tuottajan Sonny Thompsonin vaimo. Freddien ja Lulan yhteiset biisit äänitettiin helmikuussa 1962 ja tämä levy julkaistiin pian sen jälkeen. Osa biiseistä ratsastaa tuon ajan muotitanssilla twistillä. Do The President Twist hyödyntää lisäksi rakastettua Kennedyn presidenttiperhettä.

Freddie äänitti vuoden 1962 tammikuussa myös omaa musiikkia ja niitä julkaistiin sinkkuina parin seuraavan vuoden aikana. Näistä vain kaksi, Come On ja What About Love päätyivät vuonna 1965 julkaistulle Freddy King Sings Again LP-:lle, mutta paljon vuoden 1962 sinkkibiisejä jäi kokonaan ilman LP-julkaisua. 

Saksalainen Bear Family julkaisi koko Freddien vuosien 1956-1973 tuotannon seitsemän levyn boxilla Taking Care of Business. Siltä voi kasata itselleen sellaisen Boy-Girl-Birl albumin, jossa on levyn neljä King-biisit ja King/Reed duetot sekä kahdeksan harvinaista single-raitaa. Lopputuloksena ei kuitenkaan ole mikään kovinkaan yhtenäinen tai kaksinen "levy". Ehkä vuosi 1962 oli Freddielle välivuosi loistavasti menneen edellisen vuoden jälkeen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit