Never Get Out Of These Blues Alive
John Lee Hookerilla oli 70-luvun alussa paljon ikäluokkaa nuorempia soittokavereita. Vuonna 1971 julkaistun Hooker 'N' Heat LP:n hän teki Canned Heatin kanssa ja samoihin aikoihin ilmestyneellä Endless Boogie oli uuden polven vieraita kuten tällä kahdessa päivässä syyskuussa 1971 äänitetyllä levyllä. Yksi heistä, chicagolaisen uuden blues-aallon yksi näkyvimmistä valkoisista huuliharpisteista Charlie Musselwhite oli nuoresta iästään huolimatta kitaristin vanha kaveri. 

Albumilla on yksi cover, Van Morrisonin kirjoittama T.B. Sheets. Tämä realistisen upea tarina löytyy Morrisonin esikoissoololevyltä. 

Väite että maailman parhaat blueslevyt olisi tehty siihen mennessä kun Muddy Waters ja Howlin' Wolf joutuivat modernisoimaan soundiaan saadakseen julkaistua uutta musiikkia, voi pitää paikkaansa. Jos tarkastelee niitä albumeita, joita vanhat bluesmiehet julkaisivat vuoden 1968 jälkeen, Never Get Out Of These Blues Alive pärjää tässä joukossa erinomaisesti. 

Kun Hooker teki 1989 vakuuttavan comebackin, MCA julkaisi hiukan unohduksiin painuneen albumin remasteroituna CD:nä ympäri maailmaa. Uuden vinyylipainoksen aika koitti vasta 2013, jolloin myös minä sen hankin. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit