Face To Face
Kun John Lee Hooker kuoli kesällä 2001 häneltä jäi kesken parin vuoden aikana rauhalliseen tahtiin valmisteltu albumi. Kun miehen perikunta päätti saattaa sen päätökseen, oli selvä että se herätti joissakin tahoissa pelkoa haudanryöstöstä. Tunteehan musiikin historia aivan liian selviä kuolemalla rahastettuja "keskeneräisten" albumien markkinoille saattamisia. Face To Face ei kuitenkaan onneksi kuulu tuohon sarjaan. Se jatkaa selvästi samaa sarjaa useiden edeltäneiden albumien kanssa eli Hookerin vierailijoina kuullaan isoa joukkoa nuoremman polven tekijöitä.

Ymmärtääkseni vain noin kolmannes Face To Facen viidestätoista raidasta on äänitetty John Lee Hookerin elinajan viimeisen, vuonna 1997 julkaistun Don't Look Backin jälkeen. Suurin osa levyn materiaalista on äänitetty Hookerin uran viiden kuuden viimeisimmän albumin sessioissa ja tätä levyä varten niille on jälkiäänitetty nimekkäiden muusikoiden osuudet. Tämän työn tosin väitetään alkaneen Hookerin jo eläessä ja näin saaneen vanhan miehen hyväksynnän. Mene ja tiedä!

En ole kuunnellut tätä Hooker-albumia niin paljon kuin kuin muutamaa edeltänyttä julkaisua. Se on sinällään harmi sillä tällä levyllä esiintyy pääosassa John Lee Hooker. Vaikka joillekin biiseitä on jälkiäänitetty turhankin paljon nimekkäiden muusikoiden soitantaa John Lee on kuitenkin jätetty omaan tyyliinsä eikä albumia ole kiillotettu lainkaan niin paljon kuin pelokkaimmat fanit taatusti pelkäsivät. Onpa mukana raitoja, joilla kuullaan hyvinkin intiimiä soitantaa kuten George Thorogoodin kanssa äänitetty Boogie Chillen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit