Buddy And The Juniors
Buddy Guyn kolmas Vanguard-levy Hold The Plane äänitettiin marraskuussa 1969 yhtiön New Yorkin studiolla. Levy taisi olla pitkän uran tehneelle, tuolloin juuri 20 täyttäneelle Michael Cuscunalle ensimmäinen tuottajapesti.

Tammikuussa 1970 Michael Cuscuna tuotti jo toisen levynsä. Buddy oli vieraillut useasti hänen radio-ohjelmassa Philadelphiassa esiintyäkseen siinä akustisesti. Suunniteltuun akustiseen levyyn otettiin mukaan joulukuun sessioissa soittanut jazz-pianisti Junior Mance ja Buddyn vanha soittokaveri Junior Wells. Kalifornialaisen Blue Thumb -yhtiön toimesta julkaistu LP Buddy And The Juniors ilmestyi paljon Planea nopeammin.

Muddy Waters oli suututtanut Chess-yhtiön pomot 1964 kutsuessaan Buddy Guyn oman akustisen Folk Singer -levyn äänityksiin. Buddy selviytyi sessioista erinomaisesti ja yllätti oman yhtiön johtajat akustisen kitaroinnin taidoillaan. Ei siis ollut kovinkaan suuri ihme että hän halusi vuorostaan tehdä oman akustisen levynsä. Valitettavasti lopputulos on huomattavasti köykäisempi kuin esimerkiksi Muddylla.

Buddy And The Juniors äänitettiin yhdessä päivässä. Kolmikon äänitettyä yhdessä viisi biisiä, Buddy ja Wells äänittivät illan päätteeksi kaksi yhteistä jamia. Voisin väittää tuottajan antaneen ohjeeksi että "tarvitsemme vielä 17 minuuttia musiikkia". Tuottajan ratkaisu laittaa nämä molemmat jamit levyn alkuun ei ole mielestäni onnistunut. Vaikka avauspuoliskon kolmas raita Buddy's Blues sekä koko kakkospuoli ovatkin kohtuullisen onnistuneita, ei tämä albumi kuulu Buddy Guyn tärkeimpien levytysten joukkoon. Itse epäröin pitkään sen hankintaa, mutta hankittuani lähes kaikki muut Buddy-levytykset, ostin lopulta sen 2011 uusintajulkaisu-CD:n. Tällä kertaa levy on laitettu Buddy Guyn nimiin kun alkuperäis-LP:llä esittäjäksi kirjattiin Buddy Guy, Junior Mance and Junior Wells. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit