Live In Canada
En ollut tutustunut Albert Kingin vuonna 1983 julkaisemaan San Fransisco '83:een ennen tämän liven kuuntelua. Sitä vastoin olin katsellut juuri, mahdollisesti samoihin aikoihin tämän keikan kanssa Kanadassa 6.12.1983 kuvattua Albertin ja Stevie Ray Vaughanin In Session DVD:tä. Kahden legendaarisen kitaristin yhteinen TV-esiintyminen saa tietysti mukana olevat muusikot syttymään, mutta kyllä tämän keikan kuuntelu vakuutti itseni että Albert Kingin bändi (nyt mukana myös puhallinorkesteri) on hienossa vireessä myös rutiinikeikalla. 

Levy alkaa muutamalla taustabändin soittamalla instrumentaalibiisillä ennen maestron saapumista lavalle. Tuttujen kappaleiden, kuten Kansas City, As The Years Go Passing By, The Sky Is Crying Crying sekä I'll Play The Blues For You lisäksi setissä on pari poikkeuksellista kappaletta. Setin puolessa välissä kuullaan reilun 11 minuutin mittainen jami nimeltä Someday Baby. Tutusta nimestä huolimatta biisi ei ole sen enempää Sleepyn John Estesin kuin B.B. Kingin levyttämä vaan Albert oma (ehkä improvisoitu) kappale. Sen perään kuultava Trucker's Blues pohjautuu löysästi Blind Lemon Jeffersonin Match Box Bluesiin, jonka Albert oli juuri coveroinut uudelle levylleen. 

Albert King murtautui nuorenpolven muusikoiden avustuksella valkoisen länsirannikon hippinuorison tietoisuuteen useilla vuoden 1968 Fillmore-esiintymisillään. Ehkä San Fransiscon vapaamielinen ja vastaanottavainen yleisö vaikutti siihen että tuona kesänä äänitetyt keikat ovat niin maagisia. Niihin verrattuna vuosi 1983 kuulostaa hiukan aneemiselta, mutta ei kuitenkaan huonolta. Yleisöäänityksestä huolimatta kuuntelen mielummin tätä kuin samana vuonna Californiassa äänitettyä liveä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit