Lontoo 3.2.1990
Eric Claton oli jo nuorena miehenä ennen jumalalliseen suosioon nousuaan diggaillut Buddy Guyta ja myös esiintynyt ja äänittänyt useampaan otteeseen tämän kanssa. Itse asiassa juuri Buddy Guyn trion esiintyminen Lontoossa syksyllä 1965 antoi Claptonille virikkeen kasata itselleen aiemmin lähes pelkästään jazzpiireissä käytetty minikokoonpano. Ei ollut siis mikään yllätys että hän kutsui Buddyn ja Robert Crayn kasaamansa blues-bändin vieraileviksi kitaristeiksi. Buddy Guy'n soitto herätti Lontoossa ihailua ja hämmennystä. Kuka tämä unohduksiin painunut mies kahden supertähtikitaristin rinnalla oikein onkaan, taisivat useat Royal Albert Hallin tuolissa istuneet musafanit miettiä. 

Eric Clapton äänitti kaikki 18 Lontoon keikkaansa valmisteilla ollutta livelevyä varten. Hän ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen kuulemaansa ja vasta seuraavan vuoden 24 vastaavaa keikkaa antoivat hänelle riittävästi materiaalia 24 Nights nimiselle levylle. Sillä on kuitenkin mukana vain kolme vuoden 1990 blues-bändin soittamaa raitaa ja yksi seuraavan vuoden kokoonpanolta (jolla Buddy ei ole mukana). Ei ole siis kovinkaan suuri ihme, että Claptonin, Buddy Guyn ja Robert Crayn kokoonpanon bootleg-levyjä on julkaistu lähes jokaiselta 1990 keikalta. Omani tulee helmikuun kolmannelta päivältä ja se on hieno dokumentti upean erikoiskokoonpanon soitosta. Myös BBC äänitti tuon illan keikan ja lähetti sen rankasti editoituna radion kuuntelijoille.

Royal Albert Hallin esiintymisten jälkeen Clapton pakkasi laukkunsa Euroopan kiertueelle, joka starttasi Helsingin jäähallilta 14.2.1990.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit