Tedeschi Trucks Band: Revelator
Vuoden 2012 Grammy-ehdokkaiden joukossa oli myös Derek Trucksin kaksi Allman Brothers Bandin soittokaveria. Palkitsematta jäivät bändin alkuperäisjäsenen Gregg Allmanin Low Country Blues ja Warren Haynesin esikoissoolo Man In Motion. 

Revelator on kahden pitkään musiikkia tehneen muusikon ensimmäinen yhteinen albumi. Aviopari Tedeschi ja Trucks johtivat molemmat omia bändejään kunnes lopettivat niiden toiminnan vuonna 2009. Tämä uusi bändi kasattiin pitkälti avioparin omien bändien jäsenistä. 

Olen seurannut Derek Trucksin uraa enimmäkseen Allman Brothers Bandin kautta. Miehen soolotuotantoa en jouluun 2013 mennessä ole kuunnellut kuin satunnaisesti. Revelatorin otin kuitenkin heti sen ilmestyttyä kuunteluun. Tedeschi Trucks Band yhdistelee useita musiikkilajeja eikä bändi ole ankkuroitunut yhden tyylin edustajaksi. Mielestäni tässä on sekä sen vahvuus, että myös heikkous. Siltä puuttuu, ainakin tällä esikoisellaan oma musiikillinen suunta, mutta toisaalta albumin raidat tarjoavat taatusti jokaiselle jotakin. Ehkä hienon soitannan ja laulun sekä laadukkaan tuotannon omaava albumi palkittiin Grammyllä. 

Ei enää kovinkaan omaperäinen ratkaisu hidden track, instrumentaali Ghost Light venyttää albumin keston toiselle tunnille.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit