Tedeschi Trucks Band: Everybody's Talkin'
Everybody's Talkin' on harvinainen livejulkaisu sillä se ei perustu kuvattuun keikkaan vaan on vanhanajan tyyliin useammasta (kolmesta) keikasta koostettu audiojulkaisu. Nykyaikaa on sen kesto sillä kolmen levyn vinyylijulkaisuna vastaavanlaisia yli 100 minuuttisia livejä ei 70- ja 80-luvuilla juuri julkaistu. 

Derek Trucksin ja hänen vaimon Susan Tedeschin omista bändeistä yhdistetty, yksitoistamiehinen Tedeschi Trucks Band ehti julkaista vain yhden studiolevyn ennen ensimmäistä liveä. Everybody' Talkin' on kasattu viisaasti sillä sillä ei ole mukana kuin kolme 2011 julkaistun Revelatorin biisiä. Keikan coverit kertovat paljon bändin musiikillisista juurista. Paljon soulia, ripaus jazzia ja funkia ja omasta milestäni aivan piian vähän bluesia. Kokonaisuudessaan paketti on tuhti pläjäys eikä sen intensiivinen kuuntelu yhdeltä istumalta ole helppoa. Paikoitellen sanan todellisessa muodossa Big Band eksyy muusikoiden keskinäiseen soitantaan ja biisit menettävät ajoittain oman suuntansa. Toisaalta Revelatorin biisit saavat livetilanteessa lisää tunnetta ja siinä mielessä purnaukseni on ehkä liioittelua.

Tiedostomuodossa oleva albumi soi itselläni usein työpaikan taustamusiikkina tai pitkillä junamatkoilla kuulokekuuntelussa. Englannissa kesällä 2013 kädessä ollut amerikkalainen vinyylipaketti (uupuuko Eurooppa-julkaisu) oli itselleni turhan kallis. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit