Who Cares
Ian Gillan ja Tony Iommi keräävät tällä yhteisjulkaisullaan rahaa armenialaisen musiikkikoulun soittimiin. Samat herrat olivat auttamassa maata sen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen 1990-luvun alussa. Hyvän asian puolesta on tullut hankittua heikompaakin tavaraa, joten tässä julkaisussa ei ole mitään pahaa. 

Tuplan biisit voi jakaa saatavuuden (ja kiinnostavuuden) suhteen kolmeen osaan. Ensimmäiseen kuuluu edellisenä vuonna äänitetty Who Cares -single sekä joukko Iommin, Gillanin, Deep Purplen ja Black Sabbathin biisejä, jotka ovat yhä helposti ostettavissa. Toinen, ja onneksi suurempi ryhmä koostuu aiemmin julkaistuista kappaleista, jotka eivät ole enää vuonna 2012 levy-yhtiöiden kataloogissa. Näistä itselleni oli aiemmin täysin tuntematon Gillanin vuoden 1990 Naked Thunderin sessioissa äänitetty Hole In My Vest, joka oli harvinaisen Nothing But The Best -singlen b-puoli. Toinen erittäin harvinainen kappale on levyn päättävä, Deep Purplen Orlandossa 1995 Purpendicular-sessioissa bändin englantilaisen fanikerhon tapaamiseen lähettämä studiojam. Siitä otettiin aikoinaan pieni painos vain fanikerhon sisäiseen myyntiin. 

Kolmas ja kiinnostavin osa tuplaa on sen aiemmin julkaisemattomat kappaleet. Tosin tässä joudutaan hiukan saivartelemaan sillä Iommin ja Glenn Hughesin ensiksimainitun Fused-levylle äänittämät Slip Away ja Let It Down Easy tosiasiassa julkaistiin aikanaan, mutta vain Japanissa ja iTunesissa. Iommin ja Hughesin faneja voisi joskus siunata Expanded Fused'illa, johon tulisi myös levyn kolmas harvinaisuus (ja miksi ei myös julkaisemattomia kappaleita. Gillan oli äänittämässä syksyllä 1992 kiertuebändinsä Repo Depon kanssa uutta levyä. Osa näistä biiseistä on sittemmin päätynyt uudelleen äänitettyinä Gillanin soololevyille, mutta Easy Come, Easy Go on yksi viimeisimmistä tämän kokoonpanon äänityksistä. Gillanin ja hänen pitkäaikaisen kitaristin Steve Morrisin radiolle äänitetty ja levyllä julkaisematon akustinen versio Purplen When A Blind Man Cries ei ehkä ole biisin paras äänitys mutta erilaisuudellaan kiehtova lisä tälle levylle. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit