Junior Wells: Coming At You
Junior Wells'in sielukas laulu on tämän levyn parasta antia. Toki Buddy Guyn ja Lefty Dizzyn kitarat tukevat huuliharmistia kaikin puolin onnistuneesti.

Levyn päättävä, vuonna 1960 laulaja Willie Cobbsille paikallisen hitin Memphisissä tuonut You Don't Love Me oli mukana myös Wells'in esikoislevyllä Hoodoo Man Bluesilla ja pari vuotta myöhemmin Allman Brothers Bandin livelevyllä biisi toimi 19-minuuttisen jamin runkona. Buddy Guy taisi tykästyä kappaleeseen sillä hän äänitti sen kolmannen kerran seuraavanan vuoden lopulla pari vuotta myöhemmin julkaistavalle soololevylleen Hold That Plane! Se ei jäänyt ainoaksi kierrätys biisiksi sillä Guy äänitti Five Long Yearsin uudelleen 23 vuotta myöhemmin julkaistulle comeback-albumille Damn Right, I've Got The Blues.

Levyn omat suosikkini ovat Sonny Boy Williamsonin vuonna 1941 tekemä Shutgun Blues, joka on nimetty tässä When My Baby Left Me sekä 60-luvulla lähes kolmeenkymmeneen kertaan coveroitu, John D. Loudermilkin tekemä Tobacco Road. Jälkimmäisessä Wells ja Guy jakavat soolojen lisäksi laulun. Biisin ovat coveroineet myöhemmin sellaiset laulajat kuin David Lee Roth ja Jorma Kääriäinen. Willie Dixonin klassikko I'm A Hoochie Coochie Man toimii sekin hyvin. 

Petri Myllylä / 8.2.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit