The Blues Alone
John Mayall's Bluesbreakers'in soittajat vaihtui 60-luvun lopussa jos ei ihan viikottain niin ainakin kerran kuukaudessa. Eric Claptonin tilalle kesällä 1966 tulleen kitaristin Peter Greenin kanssa A Hard Road -levyä tekemässä ollut rumpali Aynsleý Dunbar oli hävinnyt syksyllä '66 kolikonheitolla paikan Jimi Hendrix Experiencen rumpalina, mutta vain puoli vuotta myöhemmin hän siirtyi Jeff Beck Groupiin. Mayall menetti juuri palkkaamansa uuden rumplin Mickey Wallerin samaan bändiin sillä Dunbar oli tuolloin nopea liikkeissään ja viihtyi Beckin bändissä vain kuukauden. Mutta yhtä nopea oli uusin rumpali Mick Fleetwood sillä hän jätti bändin heti ainoan studiosessionsa (Double Trouble / It Hurts Me Too) jälkeen perustaakseen Peter Greenin kanssa Fleetwood Macin.

Kun John Mayall käveli vuoden 1967 vappupäivänä Deccan studioon hänellä oli mukanaan iso kasa omia lauluja, joista tämä albumi kasattiin. Ennen sen marraskuun julkaisua Mayall löysi Greenin tilalle kitaristiksi bändissä aiemmin yhden keikan soittaneen nuoren Mick Taylorin. Uuden kokoonpanon kanssa kahtena heinäkuun päivänä äänitetty Crusade ehdittiin julkaista ennen tätä soololevyä.

Universal julkaisi levystä vuonna 2006 remasteroidun painoksen. Siinä on mukana bonuksina kahden levyn kappaleen ensimmäiset otot.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit