Sittin' Here Thinkin'
Tuskastuin etsimään Sittin' Here Thinkin' LP:tä joten hankin CD-hyllyyni tuplalevyn Early Years - The Classic Savoy Sessions, jonka kakkoslevyllä se on kokonaisuudessaan. Bonuksena tulee myös sessioissa soitettu When My First Wife Left Me. (Tuplan ykkösölevyllä on Savoyn aikoinaan ostamia 1948-49 Hooker-äänityksiä). Pari vuotta myöhemmin löysin lopulta levystä uuden (vuosilukua ei ole kerrottu) vinyyliprässäyksen.

Fred Mendelsohnin tuottama Sittin' Here Thinkin' äänitettiin todennäköisesti vuoden 1961 loppupuolella ennen John Lee Hookerin paluuta Vee-Jay'n studioon, jossa hän joulukuussa äänitti seuraavan vuoden Burnin'-albuminsa. Hookerin paukut olivat tuossa vaiheessa melko vähissä ja sen kyllä kuulee tältä levyltä. Musiikki on rauhallista, komppiryhmä soittaa hillitysti ja Hooker tarjoilee omia kitarajuttujaan turhankin säästöliekillä. Levyn yhdestätoista raidasta How Many More Years? nousee yksittäiseksi helmeksi. Sen perään kuultava standardi C.C. River on sekin kuuntelun arvoinen. Mutta silti myöhemmin myös nimellä Sad And Lonesome julkaistu LP on kokonaisuudessaan miehen 60-luvun alun tuotteliaan kauden heikoin lenkki. 

Hookerilla oli keväällä 1961 markkinoilla kuusi kahden vuoden sisällä julkaistua LP:tä. Ymmärrän hyvin miksi Savoy jätti ääninauhat hyllylle odottamaan hetkeä otollisempaa. Tämä albumi olisi tuskin siinä markkinatilateessa saanut samanlaista suitsutusta kuin esimerkiksi Travelin' tai Vee-Jayn ja Modernin 1959 julkaisemat bestikset. Vuonna 1979 julkaisulla on ollut otollisempi maaperä koska tuolloin John Lee tyytyi julkaisemaan pelkkiä konserttilevyjä ja aiemmin julkaisemattomalle studiomateriaalille oli taas kysyntää.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit