I Feel Good
Tästä levystä on markkinoilla useita eri versioita, mutta niistä uusimmilla on mukana kolme sessioissa äänitettyä jamia. Sekä alkuperäinen ranskalainen (1969?) että todennäköisesti 1971 Amerikassa julkaistu ovat yhdeksän biisin mittaisia. Etsin pitkään levystä sen alkuperäistä versiota, mutta päädyin lopulta hankkimaan Hietsun kirppikseltä sen 70-luvun jenkkiuusintapainoksen (vuosi tuntematon).

I Feel Good on kaksijakoinen albumi. Se on äärettömän rehellinen, mutta samalla impulsiivinen ja kuulostaa harjoitusmielessä äänitetyltä. Virheistä välittämättä kaikki tuntuu kelvanneen sille. Historian kirjoihin on jäänyt sellainen tieto että Hooker suostui äänityksiin kun siitä maksettiin riittävästi. Ranskalaiset varmasti maksoivat lauluntekijälle riittävästi, mutta kun yhden päivän sessioista riitti materiaalia toiseenkin levyyn (I Wanna Dance All Night), on selvä ettei biisejä hiottu viimeiseen asti valmiiksi. Studiolivemäisyys on varmasti ollut tarkoituksellisuutta, mutta soittajien höpötykset yhteisestä historiastaan ym. eivät jaksa innostaa useampaan kuunteluun. Mainittu toinen albumi julkaistiin vain Ranskassa ja siksi se on vaikeasti löydettävissä.

I Feel Good CD:n bonuksista We Are Cooking on täysin päämäärätön jami eikä Stand Back ole juuri sitä kummoisempi. Kolmas alkujaan vinyylijulkaisun ulkopuolelle jäänyt biisi Call It In Night sisältää Lowell Fulsonin ja Hookerin nautittavaa yhteissoittoa ja muutama komean soolon. Alkuperäisen albumin päättänyt Come On Baby ei kuitenkaan ole jostakin syystä mukana CD:llä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit