Bare Wires
Ostin tämän albumin uuden (vuonna 2008 julkaistun) vinyylin ennen tutustumistani sitä edeltäneeseen Crusadeen. Itse asiassa luulin levyä tilatessani Mick Taylorin soittaneen vain yhdellä Bluesbreakers-levyllä. Olettamukseni saavani postista Eric Claptonin ja Peter Greenin kanssa tehtyjen levyjen kaltaista musiikkia ei todellakaan toteutunut. Keväällä 1968 äänitetty Bare Wires on kolmeen edeltäneeseen Bluesbreakers-levyyn verrattuna kummajainen. 

John Mayall lisäsi vuonna 1967 bändiinsä kaksi puhaltajaa, ja seuraavana vuonna vielä yhden lisää. Bändin soittajien määrän kasvun vaikutus kuuluu tällä levyllä. Myös tuleva Colosseum-rumpali Jon Hisemanin vie bändiä askeleen ellei kaksi kohti jazzia. Ehkä valittu suunta oli myös Mayall'in mielestä väärä sillä hän hajotti koko bändin heinäkuussa 1968 eli vain kuukausi Bare Wires'in ilmestymisen jälkeen. 

Ostettuani tämän levyn kuuntelin sen vain muutamaan kertaan. Päätin antaa sen odottaa siihen saakka että tutustunut ensiksi Mick Taylorin ensimmäiseen Bluesbreakers-albumiin Crusadeen. Tuon levyn hankittuani ja sitä joitakin kertoja kuunneltuani palasin uudelleen Bare Wires'in pariin. Sen kiinnostavuus ei kohoa samalle tasolle edeltäjänsä kanssa, mutta Mick Talorin kitaratyöskentely on sillä niin nautinnollista kuunneltavaa, että blueskitarointia pitävän henkilön kannattaa tähänkin levyyn tutustua.

Bluesbreakers julkaisi helmikuussa 1968 singlen Picture On The Wall / Jenny. Se löytyy vuonna 2007 remasteroidulta CD:ltä mutta sinkulla ei soita Mick Taylor vaan bändin edellinen kitaristi Peter Green. Lopuista neljästä kappaleesta kaksi, Knocker's Step Forward ja Hide And Seek ilmestyivät aikoinaan harvinaisuudet-kokoelmalla Thru The Years ja ne tulevat Bare Wires'in sessioista (itselläni on levystä venäläinen 2000-luvun LP jolta tuo biisit myös löytyvät). Kaksi viimeistä CD-bonusta, Look At The Girl ja Start Walkin' äänitettiin kuukausi albumin perään toukokuussa 1968 ja nekin ilmestyivät jo 1970-luvulla kokoelmalla Primal Solos.

Petri Myllylä / 25.07.2020 (Peter Greenin kuolinpäivänä)


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit