Strong Persuader
Näin Robert Cray Bandin Pori Jazzissa kesällä 2001 samassa konsertissa Robert Plantin kanssa. Zeppelin-veteraani kärsi surkeasta äänentoistosta ja teltan valaistuskin oli tyypillillistä lämppäritasoa. Huonosta kohtalusta voi tuskin syyttää Craytä, mutta tapahtuma jätti itseeni kriittisyyden häntä kohtaan.

Strong Persuaderin ilmestymisen aikoihin juuri kukaan maailmanluokan esiintyjä ei tehnyt aitoja blues-levyjä. Vaikka Crayn neljäs soololevy ei sekään ole vain ja ainoastaan bluesia, oli se silti ilmestymisen aikoihin yksi niistä harvoista genren nimikkeen alle kuuluneista julkaisuista, jotka saavuttivat kaupallista menestystä. Tätä auttoi MusicTV:llä pyörineiden videoiden lisäksi se, että Cray tulkitsee hienosti upeita biisejä ja levyn tuotanto on riittävän kaupallista. Right Next Door (Becouse Of Me) ja Smoking Gun menestyivät myös sinkkumarkkinoilla.

Taiteellisesti tämä levy on nauttinut suurta arvostusta, mutta jostakin syystä en ole sitä kovinkaan paljon kuunnellut. Voisi sanoa jopa että harmi sillä miehen soitto toimii loistavasti ja biiseissä on omaa taikaa. Vaihdoin 2014 alkujaan muistaakseni 90-luvun hankkimani CD:n tilalle saksalaisen vinyyliprässäyksen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit