Live In Barcelona (video)
En lähde tässä sen enempiä kertomaan, mutta onnistuin missaamaan Pomon kesän 2002 molemmat Helsingin keikat. Siitäkin huolimatta että minulla oli niihin molempiin alkujaan neljä lippua. Pahasta möhläyksestäni johtuen minulta kesti 18 vuotta katsoa samaiselta kiertueelta kuvattua Barcelonan keikkaa. Nyt se pyörii videolaitteistossani ensimmäistä kertaa.

Onnistuin saamaan jossakin vaiheessa jostakin tämän videon ääniraidan vaikka sitä ei ole koskaan julkaistu virallisesti audiomuodossa. Kuuntelin pitkää keikkaa sellaisina työpäivinä, jolloin sain kunnolla hyödynnettyä (omalla rahalla) työkoneeseen kytkettyjä Genelecin äänentoistoa. Bändi rokkaa tällä keikalla jokaisella sen kymmenellä sylinterillä ja tällaista keikkaa ei sovi kuunnella vain kaiken muun taustalla. Brucen vaimon New Yorkin vuosien soittokaveri Soozie Tyrell lauloi taustoja Brucen levyllä 10 vuotta aiemmin ennen kuin sai kutsun liittyä kiertuekokoonpanoon. Sen jälkeen viulua ja kitaraa soittava daami on ollut mukana kaikilla Pomon levyillä ja kiertueilla.

Barcelonan keikka rakentuu kuin Aristoteleen runo-opin mukainen kolmennäytöksinen teatteriesitys. Alkuosaa rakennellaan hartaasti ja Brucesta näkee että hän nauttii suunnattomasti yhtyeensä iskukyvystä ja tunteesta että yleisö on polvillaan sen edessä. Keikan ensimmäinen puolikas lähetettiin aikoinaan televisiossa ja siksi Brucen suurin hitti Dancing in The Dark soitetaan poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa. Näin television katsojalle voi syntyä tunne että keikka päättyi raivoikkaaseen esitykseen. Kahden DVD:n pakettiin kasatun keikan toinen osa alkaa siinä vaiheessa kun TV-lähetys päättyy. Jälleen bändin nostattaa kierroksia biisi biisiltä kunnes se vetäytyy hetkeksi takahuoneeseen ja ainakin Bruce saa siinä yhteydessä vaihdettua läpimärän pitkähihaisen T-paitaan. Kakkoslevy alkaa bändin marssiessa takaisin yleisön eteen. 

En ihmettele jos se joskus paketoitaisiin kolme kuukautta aiemmin julkaistun The Risingin kanssa sillä keikan kahdesta tusinasta biisistä peräti kymmenen tulee tuolta albumilta. Onneksi lähes kaikki uudet biisit kuulostavat yleisön edessä soitettuina selvästi studioversioitaan paremmilta. Alkuinnostuksestani huolimatta kyllästyin Risingiin varsin nopeasti. Yhdistettynä hienosti svengaavaan E Street Bandiin ja aiempaan materila levyn biisit nousevat katalonialaisyleisön edessä uudelle tasolle.

Petri Myllylä / 23.4.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit