Live In New York City (video & audio)
Kaksikymmentä vuotta tämän keikan jälkeen on todettava että onneksi Bruce Springsteen kasasi E Street Bandin uudestaan. Vaikka Pomo teki ajoittain jopa hyviä levyjä, 1990-luku ei missään nimessä ollut hänen vuosikymmen. Kirjaa Born to Run lukiessa ei voi välttyä sellaiselta ajatukselta että myös Bruce tiesi että saadakseen enemmän irti varsinkin kiertueista hän tarvitsee siihen bändiään. Toisaalta samaisesta kirjasta syntyy vaikutelma että E Street Bandin persoonien kanssa raha ym. asioista vääntäminen on myös kuluttavaa.

Sekä reunion kiertue että New Yorkin kahdesta keikasta kesä/heinäkuun vaihteessa 2000 koostettu TV-esiintyminen oli valtava media tapahtuma ja antoi buustia Bruce Springsteenin uralle. Ja tottakai oli selvää että kiertueelta julkaistaan myöhemmin musaa. Noin 90 minuuttinen TV-ohjelma laajennettiin DVD-julkaisulla, mutta valitettavasti se ei dokumentoi yhtä kokonaista keikkaa. Itse olisin toki julkaissut molemmat keikat kokonaisina tai vähintäänkin toisen niistä ja laittanut sitten bonukseksi ne toisen illan biisit jotka näytettiin telkkarissa.

Kahden DVD:n paketti sisältää viisi sellaista bonus esitystä, jotka eivät mahtuneet tupla-CD:lle. Niiden joukossa on sellaisia suuria biisejä kuten Darkness of The Edge of The Town, Jungleland ja Thunder Road. Oma valintani oli tätä myöten selvä. En muista nähneeni Anttilassa myynnissä sellaista DVD:tä, jolla oli mukana bonus-CD, jolta löytyy lisäksi My Hometown ja This Hard Land. Markkinoille tuotiin myös monikana miksaus SACD, mutta en tiedä eroaako se DVD:n vastaavasta. Kolmois-LP:n menekki jäi alkujaan kovin väheiseksi mikä tarkoitti sitä että sen hinta käytettynä nousi noin 150 euroon (samaan kuin harvinainen MD). Sonyn 2020 uusintapainos päätyi myös omaan hyllyyni vaikka olen ollut tyytyväinen DVD:hen.

Pari sanaa musiikista. Bruce on rohkeasti sovittanut biisejä uuteen uskoon ja tämä on yksi levyn vahvuuksia. Lisäksi itseäni säväyttää se että setissä on paljon sellaista vähemmän tunnettua, sekä uutta materiaalia mikä kertoo että autenttinen keikka ei ole ollut sellainen liiankin tyypillinen comeback-kiertueen parhaat biisit kattaus. Levyn heikkous on se että se ei edes pyri olemaan yhden keikan dokumentti ja näin autenttisen tapahtuman kaarta ei pääse syntymään.

Petri Myllylä / 28.3.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit