Magic Tour Highlights (EP)
Vain tiedostona myydyllä EP:llä (fani etsii eurooppalaisen promolevyn) on neljästä biisistä sekä audio että videotiedostot. Olen jostakin saanut koneelleni nuo audioraidaidat. Oletan että niiden kuvalliset versiot löytyvät YouTubesta.

Kolmen ensimmäisen biisin keskiössä on vierailijat. Niistä Tom Morello vaikutti voimakkaasti Brucen myöhempään High Hopes levyyn, jolle uudelleen äänitetty Ghost Of Tom Joad saa miehen kitarasta aivan uuden käsittelyn. Morello osallistui myös vierailevana kitaristina 2014 kiertueella (Steven Van Zant oli kuvaamassa Lilyhammer TV-sarjaansa). Byrds-legendanRoger McGuinnin kanssa esitetty Turn! Turn! Turn! on minusta melko laimea.

EP:n tuotto on ohjattu E Street Bandin huhtikuussa 2008 kuolleen urkurin Danny Federicin nimeä kantavalle rahastolle. EP:n viimeinen raita 4th Of July, Asbury Park (Sandy) on myös Dannyn viimeinen esitys bändissä. Kuukautta ennen hänen kuolemaa soitettu keikan myötä bändistä poistui ensimmäisenä mies, joka oli ollut Brucen rinnalla pidempään kuin kukaan muu E Street bandin jäsen, jo 1960-luvun lopun erinäisissä bändikokeiluissa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit