Bridges To Babylon
Lainasin kirjastosta tämän levyn melko pian sen ilmestymisen jälkeen. Soittelin siitä itselleni tekemääni CD-R:ää joitakin kuukausia kunnes annoin hopeakiekon pois. Seuraava kuuntelukerta koitti vasta noin 15 vuoden kuliuttua. Eikä se kuulostanut alkuunkaan niin heikolta kuin muistijälki väitti.

Kuunneltuani levyä muutaman kerran minulle tuli ajatus, että se on ilmestyessään ollut varmasti mukava levy arvioida. Bändillä oli jo tuolloin ikää kunniotettavat 35 vuotta ja takana iso pino heikohkoita levyjä. Bridges To Babylon ei ole mikään klassikkolevy eikä edes unohduksiin painunut mestariteos. Mutta se on aidosti hyvä rock-albumi. Edes bändiä fanittanut toimittaja ei ole joutunut kovasti valehtelemaan sitä kehuessaan.

Abbey Roadin studiot alkoivat masteroimaan 2010-luvun puolessa välissä Stones-kataloogia ns. puolinopeus masteroinnilla. Teoriassa, mutta ainakin oman kokemukseni mukaan myös käytännössä digitaalisesti äänitetystä materiaalista saadaan näin normaalia masterointia parempi lopputulos. Stones julkaisi 2016 peräti 20 vinyylilevyn laatikon tällaisen käsittelyn saaneita levyjä. Bridges To Babylon niiden mukana. Erillisjulkaisu tapahtui neljä vuotta myöhemmin, jolloin itse hankin levyn ensimmäisen kerran omaan hyllyyni.

Petri Myllylä / 03.04.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit