Blues From Big Bill's Copa Cabana
Copacabana Clubilla vietettiin 26.7.1963 todellista blues-tähtien iltaa. Muddy Waters esiintyy sekä oman bändinsä kanssa että yhdessä Willie Dixonin ja Buddy Guyn kanssa. Heidän lisäksi tällä levyllä esiintyvät Howlin' Wolf ja Sonny Boy Williamson.

Buddy Guy'ltä on levyllä kaksi omaa esitystä, Worried Blues ja Don't Know Which Way To Go. Kun Chicagon nuoren polven kitaristi nousi ensimmäisen kerran Englannissa lavalle Lontoon kuuluisalla Marquee-klubilla 25.2.1965, yleisössä oli tämän levyn Wee Wee Babyn kitarasooloon haltioitunut Eric Clapton. Tuolloin kovassa nousussa ollut kitaristi on myöhemmin kertonut Buddyn esittäneen kaikki tulevat Jimi Hendrix -soolotemput, kuten kitaran soittoa niskan takana sekä jalalla kun kitara makasi esiintymislavalla.

Myös Howlin' Wolfilta on levyllä kaksi kappaletta, Sugar Mama ja May I Have A Talk With You. Kumpikaan niistä ei ollut mukana syksyllä 1964 Saksassa tai 1966 ja 1972 USA:ssa äänitetyillä livelevyillä. Molemmat esitykset ovat niin vereviä, että olisi toivonut levylle laitettavan enemmänkin musiikkia hänen setistä. 

Harmittavaa ettei Chess ole kaivanut esiin illan moniraitanauhoja sillä tällaista menoa kuuntelisi mielellään enemmänkin. Vai olisko yhtiöllä käynyt kuin niin monella muullakin eli levyn valmistuttua, kallis moniraitanauha on otettu yhtiön studiossa uusiokäyttöön. Tämä olisi erityisen harmittavaa sillä esimerksiki Howlin' Wolfilta ei ole juuri laadukkaita 60-luvun liveäänityksiä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit