Nizza 10/13.7.1977
Vaikka Muddy Waters'in levyt eivät enää myyneet aiempaan tapaan, hän oli 70-luvulla tuttu vieras eurooppalaisilla blues- ja jazz-festareilla. Hard Again julkaistiin vuoden 1977 alussa ja hän saapui oman Blues Bandinsa kanssa Eurooppaan saman vuoden heinäkuun alussa.

Olen nähnyt kesän 1977 Euroopan kiertueelta Nizzan 10.7 keikasta YouTubesta videoclipin, jossa elämäntyö-Grammyn vuonna 2010 saanut trumpetisti Clark Terry esiintyy bändin vieraana Stormy Mondays'lla. Toisella keikalla (jonka päivämäärä ei ole tiedossani) bändin vieraana oli jazz-legenda Dizzy Gillespie).

Concert Vaultin sivuilta on pientä rahaa vastaan kuunneltavissa myös 13.7. keikka. Vaikka sillä ei ole mukana vierailijoita eikä keikka ole kiertueen kiinnostavampia, antaa sekin vastinetta rahoille. 

Vuonna 2005 julkaistu Classic Concerts DVD sisältää kolme televisioitua keikkaa. Näistä Norjassa Molden jazz festareilla kiertueen viimeisenä iltana 1.8.1977 kuvattu keikka on kyseisen kuvalevyn ainoa värillinen. DVD:n bonuksista löytyy vielä Lontoon Victoria teatterissa 9.7. kuvattu The Blues Had A Baby And Thay Named It Rock & Roll sekä Moldessa tehty haastattelu. Siitä paljastuu että Muddy esiintyi tuona iltana kahteen kertaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit